КЕЛН, НОВОСТИ

Васкрс у парохији келнској

У недељу, 19.04.2020. године, на дан Васкрсења Христовог у храму Воздвижења Часног Крста у Келну надлежни свештеници, протојереј ставрофор Неђо Јањић и протонамесник Младен Јањић, богослужили су Васкршњу Литургију. Сходно мерама које су и даље на снази, верног народа на служби није било. Свету Литургију и дружење у црквеној порти ове године замениле су заједничке молитве у домовима наших драгих парохијана. И на Васкрс се велики број парохијана, у 9 часова, окупио у својим домовима пред својим иконама, где су принели најлепшу Васкршњу молитву: ,,Христос Васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи, и свима који су у гробовима живот дарова!“

Овим молитвеним заједничарењем учинили смо ,,Васкршњу литију“ у парохији келнској најлепшом, најсвечанијом, најбројнијом и најрадоснијом од свих наших досадашњих литија са  скоро 300 чланова Христове цркве.

Благодаримо од срца свим учесницима у молитви и свима онима који су послали своје фотографије, које сведоче да смо истински браћа и сестре и да је заиста Христос међу нама.

Желећи вама и вашим најмилијима свако добро поздрављамо вас најрадоснијим хришћанским поздравом, Христос Васкрсе!

Ваши свештеници прота Неђо и отац Младен Јањић
Келн, 19.04.2020.