НОВОСТИ, ШТУТГАРТ

Васкрс у Штутгарту

На Велику среду, 12. априла 2023. године, када се наша Света, Саборна и Апостолска Црква молитвено присећа истовремено и жене грешнице која је миром помазала Исуса Христа у Витинији, у дому Симона губавога (Лк. 7,36-50);  и Јудиног издајства, које се збило након тога, у храму Сабора Срба Светитеља у Штутгарту, свештенство храма служило је Свету тајну јелеосвећења, уз учешће великог броја вреника.

 На дан установљења Свете евхаристије на Тајној вечери, на Велики четвртак, 13. априла 2023. године, служена је Света Литургија у јутарњим часовима, а јутрење са 12 страсних Јеванђеља у вечерњим сатима.

 На Велики петак, 14. априла 2023. године, када се нашa Света Црква  молитвено сећа страдања, распећa и смрти Господа нашега Исуса Христа, у храмовима штутгартске Црквене општине служена су богослужења овога великога дана.

 15. априла 2023. године, на Велику суботу, дан посвећен успомени на погреб Господа Исуса Христа и његов силазак у Ад. Дан када је Христос био у гробу Телом, а душом у Аду, а у исто време на престолу са Оцем и Духом, служена је Света Литургија у свим храмовима наше ЦО.

 На сам дан Васкрсења Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа, најпре у поноћ, служена је Света Литургија у штутгартском храму, а затим у јутарњим часовима и литија и опход околним улицама, као што је то и дугогодишња пракса наше црквене заједнице. Такође, Света Литургија, тога дана, служена је и у осталим храмовима наше Црквене општине.

 Посебна и велика радост причињена свима који су дошли на сам дан Васкрсења Господњег је била и та, што је након паузе од три године, наш Црквени хор у проширеном и обновљеном саставу, а под диригентском палицом Г. Ђорђа Томића, отпојао Свету Литургију, служену у јутарњим часовима.

 У све ове велике и празничне дане, многобројни верници наше црквене заједнице су узели учешће како би молитвено сабрани око, најпре страдања, а затим и Васкрсења Господњег, благодарили Господу.