VUPERTAL, NOVOSTI

Večera zahvalnosti u Vupertalu

U popodnevnim satima, u porti Bogorodičinog hrama u Vupertalu, uprava vupertalske parohije priredila je večeru zahvalnosti za velike priložnike i volontere. U prethodne tri godine prilozima i uz veliku volontersku aktivnost parohijana urađeno je mnogo na renoviranju  objekata Crkvene opštine.

Nakon blagoslova trpeze otac Zoran je pozdravio okupljene sa par riječi zahvalnosti, rekavši da je sutra Nedjelja o raslabljenom i da se raslabljeni iz ove priče, kako su teolozi primijetili, nije žalio ni na težinu svoje bolesti, ni na dugo bolovanje već na to kako nema čovjeka da mu pomogne. „Teško je živjeti okružen ljudima, a da nemate čovjeka da vam pomogne. Ovdje to nije bio slučaj. Pomoć je zaista trebala, a dobijali smo je od svih vas punog i toplog srca. Veliki posao smo zajedno uradili. Hvala svima za sve! Neka nas Gospod sve zajedno podigne i blagoslovi kao u davnini raslabljenog i da zajedno hodimo putevima njegovim,“ rekao je otac Zoran.

U novom ambijentu crkvene porte koja je uređena tokom vaskršnjeg posta, trpeza ljubavi potrajala je do kasnih večernjih sati.