VIDEO, NOVOSTI

Vladika Atanasije i Sveta Gora i Sveta Zemlja

Posljednje veče tematskih razgovora o Vladiki Atanasiju, u sklopu obilježavanja godišnjice njegovog upokojenja i sjećanja na njegov lik i djelo, proteklo je u svjedočenjima o njegovom odnosu sa Svetom Gorom i Svetom Zemljom.
 
Na ovu temu govorili su: Episkop braničevski Ignatije, Episkop Sava iz Gruzijske pravoslavne crkve, Episkop zapadnoamerički Maksim, protoprezviter Emanuil Saris, a razgovor je moderirao protoprezviter Gajo Gajić.
 
 
Prethodno najavljeni Arhiepiskop Makarije zbog spriječenosti, ipak, nije mogao da prisustvuje, pa je uputio video poruku.
 
 
Razgovoru su prethodila video obraćanja arhimandrita Jeliseja, igumana manastira Simonopetra i dr Hrista Janarasa, profesora emeritusa na katedri za filozofiju Univerziteta za društvene i političke nauke Panteon u Atini.
 
 
U ime organizatora, na kraju trodnevnih razgovora, obratio se Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, zahvaljujući se svima, koji su doprinijeli očuvanju spomena, na blažene uposmene Episkopa Atanasija, kojem prizivamo vječnu uspomenu. Jutrenje sa parastosom i Liturgijom u nastavku, ovim povodom, biće služeni u Sabornom hramu u Trebinju, sutra na Zadušnice, od 8 časova i 30 minuta.