AUDIO, MITROPOLIT GRIGORIJE, NOVOSTI, ULM

Vladika Grigorije bogoslužio u Ulmu

Srpska pravoslavna Crkvena opština i parohija ulmska, u nedelju Bludnog sina doživela je nesvakidašnju radost. Prvi put je predvodio evharistijsko slavlje Vladika Grigorije, uz sasluženje protojereja-stavrofora Slavka Zorice, inspektora bogoslovija SPC, protojereja-stavrofora Aleksandra Škorića, paroha karlsrueškog, protojereja Bratislava Božovića, protojereja Ljubomira Zorice, paroha ulmskog i đakona  Aleksandra Debeljaka.

Hram Svetih besrebrenika i čudotvoraca Kozme i Damjana bio je prepun vernog naroda koji je radosno uzdizao svoje molitve Bogu sa svojim Arhijerejem. Za pevnicom su skladno pevali studenti teologije iz Minhena sa pojcima ulmske parohije. Vladika je u nadahnutoj besedi poučio narod, istakavši značaj i radost pokajanja.

Naglasio je da smo svi mi pomalo bludni sinovi i kćeri kojima je potrebno pokajanje i očišćenje, a Bog je Dobri Otac koji nas s radošću čeka u zagrljaj.

Po završetku Svete Liturgije, nadležni sveštenik je izrazio dobrodošlicu Episkopu zahvalivši mu na trudu da poseti ovu zajednicu i donese duhovnu radost, sa željom da će ih Episkop  i u buduće obilaziti. Vladika se ponovo obratio svima i pohvalio ih što su došli u ovolikom broju, naglasivši da je ulmska Crkvena opština veoma dobro organizovana.

Posle zajedničke trpeze ljubavi u crkvenoj sali  Vladika se srdačno pozdravio sa vernim narodom.

Beseda Ep. Grigorija