АУДИО, ЕПИСКОП, НОВОСТИ, УЛМ

Владика Григорије богослужио у Улму

Српска православна Црквена општина и парохија улмска, у недељу Блудног сина доживела је несвакидашњу радост. Први пут је предводио евхаристијско славље Владика Григорије, уз саслужење протојереја-ставрофора Славка Зорице, инспектора богословија СПЦ, протојереја-ставрофора Александра Шкорића, пароха карлсруешког, протојереја Братислава Божовића, протојереја Љубомира Зорице, пароха улмског и ђакона  Александра Дебељака.

Храм Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана био је препун верног народа који је радосно уздизао своје молитве Богу са својим Архијерејем. За певницом су складно певали студенти теологије из Минхена са појцима улмске парохије. Владика је у надахнутој беседи поучио народ, истакавши значај и радост покајања.

Нагласио је да смо сви ми помало блудни синови и кћери којима је потребно покајање и очишћење, а Бог је Добри Отац који нас с радошћу чека у загрљај.

По завршетку Свете Литургије, надлежни свештеник је изразио добродошлицу Епископу захваливши му на труду да посети ову заједницу и донесе духовну радост, са жељом да ће их Епископ  и у будуће обилазити. Владика се поново обратио свима и похвалио их што су дошли у оволиком броју, нагласивши да је улмска Црквена општина веома добро организована.

После заједничке трпезе љубави у црквеној сали  Владика се срдачно поздравио са верним народом.

Беседа Еп. Григорија