ДИСЕЛДОРФ, КАБИНЕТ ЕПИСКОПА, НОВОСТИ

Владика Григорије и Др Неле Карајлић у Штутгарту и Минхену

О књигама, животу, завичају и изазовима живота ван домовине, о својим књигама, говориће владика Григорије и Др Неле Карајлић у петак, 1. фебруар од 19 часова у Храму Сабора Срба светитеља у Штутгарту (Möhringer Str. 81a, 70199 Stuttgart) и у недељу 3. фебруара од 19 часова у Црквеном центру Храма Светога Јована Владимира у Минхену (Putzbrunner Str. 49, 81739 München).
 
Збирка прича владике Григорија „Преко прага“ говори о судбинама малих људи кроз чије животе се осликава једно време (крај XX века) и једно поднебље (Босна и Херцеговина). Када пише о појединачним судбинама савременика, њиховим несрећама, неспоразумима и заблудама, болестима, беди и странпутици, писац издваја најсветлије тренутке њиховог живота и налази најдрагоценије црте њиховог карактера. А када пише о лопти, смеху, возовима, о бригама, мору или манастирима, Григорије Дурић оживљава заборављене или испражњене просторе, пределе и расположења свога ратом опустошеног поднебља.
 
Др Карајлић нас у својој књизи „Солунска 28“ води у Београд с почетка двадесетог века, где се одвија прича коју вам досад нико никада није испричао, а без које одсад неће моћи да се замисли ниједна озбиљнија историја града на ушћу Саве у Дунав. Неле нам приповеда историју једне куће у дорћолској улици и води нас у простор са друге стране огледала, на самој тромеђи живота, смрти и вечности.
 
Добро дошли!

Извор: www.laguna.rs