NOVOSTI, HAMBURG

Živopisanje hrama Sv. arhangela Mihaila u Hamburgu

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa Diseldorfskog i Nemačkog, verni narod i Uprava Crkvene opštine, predvođeni sveštenstvom Svetoarhangelskog hrama u Hamburgu otpočeli su 5. septembra tekuće godine sa unutrašnjim ukrašavanjem hrama. Vrednim rukama ikonopisaca ateljea „Car Konstantin“ iz Jagodine su rekonstruisane i osvežene oštećene freske u celom oltaru. Pored toga su oslikali zapadni zid čime je završena prva etapa živopisanja našeg hrama.

Pohvale za ovo bogougodno delo je došlo od mnogih prijatelja Nemaca (Arbeitsgemeinschaft Christlicher Kirchen Hamburg), pravoslavnih sveštenika i jednog episkopa sestrinskih crkava koji su obišli naše radove i sa neskrivenom srećom izjavljivali da će ovo biti autentični i prelepi ukras našeg hrama.

U nedelju 14. po Duhovima svetosavski narod Božiji je ispunio naš hram i sa oduševljenjem gledao i komentarisao unutrašnji izgled istog. Raduje činjenica da se na svim svetim liturgijama veliki broj prisutnih ljudi redovno pričešćuju i na taj način blagodatno učestvuju u životu Crkve.

Uprava i sveštenstvo Svetoarhangelskog hrama u Hamburgu.