НОВОСТИ, ХАМБУРГ

Живописање храма Св. архангела Михаила у Хамбургу

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Диселдорфског и Немачког, верни народ и Управа Црквене општине, предвођени свештенством Светоархангелског храма у Хамбургу отпочели су 5. септембра текуће године са унутрашњим украшавањем храма. Вредним рукама иконописаца атељеа „Цар Константин“ из Јагодине су реконструисане и освежене оштећене фреске у целом олтару. Поред тога су осликали западни зид чиме је завршена прва етапа живописања нашег храма.

Похвале за ово богоугодно дело је дошло од многих пријатеља Немаца (Arbeitsgemeinschaft Christlicher Kirchen Hamburg), православних свештеника и једног епископа сестринских цркава који су обишли наше радове и са нескривеном срећом изјављивали да ће ово бити аутентични и прелепи украс нашег храма.

У недељу 14. по Духовима светосавски народ Божији је испунио наш храм и са одушевљењем гледао и коментарисао унутрашњи изглед истог. Радује чињеница да се на свим светим литургијама велики број присутних људи редовно причешћују и на тај начин благодатно учествују у животу Цркве.

Управа и свештенство Светоархангелског храма у Хамбургу.