ВУПЕРТАЛ, НОВОСТИ

Грађевински радови у Црквеној општини вуперталској

У Црквеној општини вуперталској, почев од Васкрса 2019., радимо на обнови дотрајалих и пропалих дијелова на парохијском објектима. Тренутно је у току замјена јужне стране крова на храму гдје је у објекат продирала вода на више позиција.

Такође, крају приводимо темељно реновирање око 150 м2 стамбеног простора (урађена нова инсталација за гријање, вода, канализација, струја и замијењено око 40 м2 иструљеле међуспратне деке), док је 75 м2 стамбеног простора реновирано без улагања у инсталације. На станове којима располаже Црквена општина уграђено је и тринаест нових прозора. Темељно (вода, одвод, струја, подови, зидови, плафони, нови инвентар) реновиране су црквене сале. 

Радове финансирамо из намјенских прилога за реновирање, који су покрили највећи дио трошкова, те из редовних прихода Црквене општине и дијелом из задужења. Најзначајније од свега је то што је велики број парохијана добровољним радом дао свој допринос реновирању и тако за Црквене објекте показао бригу као за свој сопствени дом.

Радовима овдје наравно није крај. На објекту има заиста још много да се ради, али са завршетком започетих радова мислимо да ћемо ријешити најалармантније радове. 

Дугујемо захвалност свима којима су помогли: радом, новцем, добром ријечју, подршком… Наш је сан да још више, по завршетку Корона кризе, радимо на плану осмишљавања садржаја у реновираном простору. Желимо да црквене просторије буду пуне живота, дјечије игре, пјесме, представа и радионица за дјецу и одрасле, да буду мјесто окупљања и сусрета сваким добрим и лијепим поводом.

Парох вуперталски