AUDIO, DISELDORF, EPISKOP GRIGORIJE, NOVOSTI

Nedelja 12. po Duhovima, rukopoloženje đakona Dragiše Jerkića u čin sveštenika, prijem gospodina Štefana Kelera – Diseldorf

 

U nedelju 30.08.2020. u porti sabornog diseldorfskog hrama služena je Sveta arhijerejska Liturgija. U prisustvu mnoštva vernog naroda, Liturgijom je načalstvovao Episkop Grigorije uz sasluženje sveštenika Nebojše Rakića, Aleksandra Sekulića, sveštenomonaha Jovana Stanojevića, i đakona Dragiše Jerkića i Aleksandra Debeljaka.

Časni đakon dr Dragiša Jerkić, rukopoložen je rukom Vladike Grigorija u čin jereja i postavljen za sveštenika parohije u Minhenu. Sveštenik Dragiša Jerkić rođen je 29. septembra 1978. u Milićima kod Zvornika. Osnovno obrazovanje stekao je u rodnom mestu. Završio je Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu, magistarske studije iz filosofije i doktorat iz teoloških nauka u Regenzburgu. Živi u braku sa suprugom Loredanom, pravoslavnom Rumunkom, po zanimanju forenzičkim psihologom.

Beseda Ep. Grigorija

Nakon Svete Liturgije Delegacija Eparhije Diseldorfske i Nemačke na čelu sa Episkopom Grigorijem, gospodinom Ivanom Đorđevićem, predsednikom CUO Diseldorf, gospodinom Duškom Perićem,  dr Markom Vilotićem, ličnim sekretarom i dr Pavlom Aničićem, referentom za misiju, ugostila je gospodina Štefana Kelera, kandidata za načelnika Diseldorfa ispred CDU stranke, u pratnji gospođe Elene Matekin i gospodina Klausa Diter Grindela. Tom prilikom gospodin Keler je predočio projekte i planove za eventualnu saradnju grada Diseldorfa sa verskim zajednicama sa teritorije opštine grada. Sastanku je prisustvovala i generalna konzulka Konzulata Republike Srbije iz Diseldorfa, gospođa Branislava Perin.