NOVOSTI, HAMBURG

Novosti iz parohije hamburške

U petak 2. oktobra održan je čas veronauke za odrasle sa temom „Uvod u Sveto Pismo Novoga Zaveta, Poslanice sv. Apostola Pavla“, koji je održao prota Jovan Marić u prisustvu velikog broja vernika. Ciklus predavanja na teme Svetog Pisma Novoga Zaveta traje već preko godinu dana i završiće se krajem ove godine. Oko pedeset vernika raznoga uzrasta uzelo je aktivno učešća na časovima veronauke, koji su se uvek završavali živim razgovorima o svim aktuelnim verskim i životnim temama. Veronauka za odrasle organizuje se jednom mesečno i svi zainteresovani su dobro došli.

U nedelju po Krstovdanu 4. oktobra služene su Sv. Liturgije u hramu Sv. arhangela Mihaila u Hamburgu. Pored nadležnih sveštenika Sv. Liturgiju služio je i prota Jovan Marić i svojom besedom o „nošenju ličnoga krsta svakoga od nas“ poučio okupljeni verni narod. U hamburškoj parohiji verni narod je sa zadovoljstvom pozdravio uvođenje dve nedeljne Liturgije kako bi što veći broj mogao prisustvovati istima a istovremeno i poštovati sve propisane mere.

Građevinski radovi na saniranju krova privode se polako kraju, tako što ovih dana limari postavljaju limeni venac i nove odvodne cevi. Od srca blagodarimo svim darodavcima, koji nesebično pomažu dalje uređivanje i ukrašavanje hrama Sv. arhangela Mihaila, i neka im Gospod vrati stostruko.

Sveštenstvo svetoarhangelskog hrama u Hamburgu