ВИКАРНИ ЕПИСКОП ЈОВАН, МИНХЕН, НОВОСТИ

Прослава храмовне славе и празника Педесетнице – Минхен

Црквена општина Минхен је имала минуле недеље двоструки повод за славље. Ове године се прослава храмовне славе Храма Светог Јована Владимира поклопила са празником Силаска Светог Духа на апостоле.

Обележавање празника је почело већ у суботу 3. Јуна 2023.г. празничним бденијем којим је началствовао Његово Преосвештенство г. Јован, Епископ хумски. По завршетку службе, Владика Јован је у просторијама Црквеног центра Српске православне Црквене општине Минхен одржао предавање на тему „Химна љубави у Павловој Посланици Коринћанима“. У наставку је уследио разговор присутних верних са Епископом.

У недељу, 4. јуна, на дан празника Силаска Светога Духа на апостоле у Храму Светог Јована Владимира је служена Света архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство г. Јован уз саслуживање надлежних свештеника и ђакона Црквене општине Минхен.

У евхаристијском сабрању и народном весељу учествовао је велики број верних из Минхена и околине. Славску атмосферу обогатили су наступи певачког друштва „Соко“ и хора “ Свети Јован Владимир“.

Овом приликом се још једном захваљујемо кумовима и вредним парохијанима на припреми прелепог славског сабрања.

Речи беседа  Владике Јована одржаних на празничном бдењу и Светој Литургији можете да чујете у прилогу.

Беседа на бденију:

Беседа на Литургији: