VIKARNI EPISKOP JOVAN, MINHEN, NOVOSTI

Proslava hramovne slave i praznika Pedesetnice – Minhen

Crkvena opština Minhen je imala minule nedelje dvostruki povod za slavlje. Ove godine se proslava hramovne slave Hrama Svetog Jovana Vladimira poklopila sa praznikom Silaska Svetog Duha na apostole.

Obeležavanje praznika je počelo već u subotu 3. Juna 2023.g. prazničnim bdenijem kojim je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo g. Jovan, Episkop humski. Po završetku službe, Vladika Jovan je u prostorijama Crkvenog centra Srpske pravoslavne Crkvene opštine Minhen održao predavanje na temu „Himna ljubavi u Pavlovoj Poslanici Korinćanima“. U nastavku je usledio razgovor prisutnih vernih sa Episkopom.

U nedelju, 4. juna, na dan praznika Silaska Svetoga Duha na apostole u Hramu Svetog Jovana Vladimira je služena Sveta arhijerejska Liturgija kojom je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo g. Jovan uz sasluživanje nadležnih sveštenika i đakona Crkvene opštine Minhen.

U evharistijskom sabranju i narodnom veselju učestvovao je veliki broj vernih iz Minhena i okoline. Slavsku atmosferu obogatili su nastupi pevačkog društva „Soko“ i hora “ Sveti Jovan Vladimir“.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo kumovima i vrednim parohijanima na pripremi prelepog slavskog sabranja.

Reči beseda  Vladike Jovana održanih na prazničnom bdenju i Svetoj Liturgiji možete da čujete u prilogu.

Beseda na bdeniju:

Beseda na Liturgiji: