АХЕН, НОВОСТИ

Прослава храмовне славе у Ахену

Прослава храмовне славе – Спасовдана, у недељу, 28.05.2023. у Црквеној општини Ахен, при храму Вазнесења Господњег, започета је Светом Литургијом којом је началствовао свештеник из Хамбурга, отац Милутин Марић а саслуживао надлежни парох ахенски отац Стефан Марић.

Кристина и Ђорђе Рудан са ћерком Аном и сином Огњеном били су домаћини славе за ову годину. Препун храм верника је Свету Литургију учинио још свечанијом. Велики број верника је узео учешће у Светој тајни причешћа, као и у опходу око цркве са барјацима и резању славског колача. Деца која похађају веронауку су учествовала у појању током службе, као и у прислуживању у олтару.

Сестре из Кола српских сестара потрудиле су се око уређења храма за овај радостан дан као и око припрема традиционалних ђаконија за прославу која се наставила уз музику у црквеном дворишту. Велики број парохијана је лично учествовао у организацији прославе своје парохијске славе уз различита задужења.

Лепо време је дозволило парохијанима да своју потребу за сабрањем и заједништвом у оквиру српске цркве као и љубав према српској традицији, музици и храни у потпуности испуне. Српско коло, пуно омладине, виорило се дуж порте а из грла су одзвањале речи патриотских песама до касног поподнева.

Следеће године домаћин храмовне славе биће породица Виленица.

Управа парохије у Ахену