НОВОСТИ, ФРАНКФУРТ

Прослава јубилеја поводом десет година храма Васкрсења Христовог у Франкфурту

Пошто смо 11.12.2012 купили храм на Галусу, мјесец децембар 2022. посветили смо обиљежавању десетогодишњице куповине храма. 

Почетак јубилеја почео је представљањем књиге проте Слободана Тијанића ,,Каинов круг”. После тога група ходочасника је, благословом Владике Григорија, отишла на поклоњење моштима Св. Николе у Бари. Потом смо се поклонили Св. Харалампију на Метеорима, Св. Нектарију Егинском на Егини и Св. Димитрију Солунском. Обишли смо и Српско војничко гробље у Солуну.

Треће седмице у децембру 17.12. 2022. имали смо благословене госте у храму: Милкицу Ромић, Арне Кнут, Мајка Јозефа и Сашу Ћелића. Причали смо о протеклих десет година, са општим задовољством и благодарношћу. 

То вече нам је Г. Кнут предао уговор о коришћењу 125 квадрата плаца, а Г. Мајк је обећао да ће бити помоћник у планирању наше ЦО. Прочитали смо писмо нашег Владике који благосиља и захваљује се свим помоћницима Цркве. У недељу 18.12.2022. на Детињце, отац Неђо је после Литургије одржао предавање ,,Дјеца у Цркви”.

Последње суботе у нашем програму за мјесец децембар прота Илија Ромић одржао је предавање у храму, а у недељу началствује Светом Литургијом.

Веома смо задовољни и Богу захвални што нам је јубилеј прошао благословено. 

Посебно смо захвални нашем Епископу Григорију на благослову и савјетима.

Старјешина храма Васкрсења Христовог
Протојереј-ставрофор
Симон Ј. Туркић