NOVOSTI, FRANKFURT

Proslava jubileja povodom deset godina hrama Vaskrsenja Hristovog u Frankfurtu

Pošto smo 11.12.2012 kupili hram na Galusu, mjesec decembar 2022. posvetili smo obilježavanju desetogodišnjice kupovine hrama. 

Početak jubileja počeo je predstavljanjem knjige prote Slobodana Tijanića ,,Kainov krug”. Posle toga grupa hodočasnika je, blagoslovom Vladike Grigorija, otišla na poklonjenje moštima Sv. Nikole u Bari. Potom smo se poklonili Sv. Haralampiju na Meteorima, Sv. Nektariju Eginskom na Egini i Sv. Dimitriju Solunskom. Obišli smo i Srpsko vojničko groblje u Solunu.

Treće sedmice u decembru 17.12. 2022. imali smo blagoslovene goste u hramu: Milkicu Romić, Arne Knut, Majka Jozefa i Sašu Ćelića. Pričali smo o proteklih deset godina, sa opštim zadovoljstvom i blagodarnošću. 

To veče nam je G. Knut predao ugovor o korišćenju 125 kvadrata placa, a G. Majk je obećao da će biti pomoćnik u planiranju naše CO. Pročitali smo pismo našeg Vladike koji blagosilja i zahvaljuje se svim pomoćnicima Crkve. U nedelju 18.12.2022. na Detinjce, otac Neđo je posle Liturgije održao predavanje ,,Djeca u Crkvi”.

Poslednje subote u našem programu za mjesec decembar prota Ilija Romić održao je predavanje u hramu, a u nedelju načalstvuje Svetom Liturgijom.

Veoma smo zadovoljni i Bogu zahvalni što nam je jubilej prošao blagosloveno. 

Posebno smo zahvalni našem Episkopu Grigoriju na blagoslovu i savjetima.

Starješina hrama Vaskrsenja Hristovog
Protojerej-stavrofor
Simon J. Turkić