МИНХЕН, НОВОСТИ

Прослава празника Светога Саве у Минхену

Прослава Св. Саве у Минхену започела је у суботу, 25. јануара Светосавском академија у изведби хора ,,Св. Јована Владимира“, деце из школе српскога језика и веронауке, и дечијег хора из Допунске школе.

У навечерје Савиндана, 26. јануара, у Розенхајму одржана је прослава Св. Саве уз освећење славских знамења и дечије рецитације. Кумови овогодишње славе, породица Симић из Розенхајма, припремили су за све малишане пригодне поклоне и послужење за све присутне. Кумство за следећу годину на себе су преузели Предраг Гравриловић и Сaња Штробек.

Литургијски је први српски Архиепископ прослављен у недељу 02. фебруара. У продужетку Литургије приређен је свечани ручак за све присутне организован од стране овогодишњих кумова: Љубана Стојановића, Светлане Бођанац, Саше и Сузане Манчић, Станка Лугоња, Миладинке Синдрак, Стане Николић, Татјане Хот, Дарка Јојић, Наде Николић и Саре Илић. Кумство за следећу годину на себе су преузели: Анкица Ђурић, Жељко Лазић, Горан Миловановић, Ратко Карановић, Милоранка Дероњић, Митар Зечевић, Љубан Стојановић, Татјана Хот, Рајка Геснериц, Светлана Бођанац, Саша Мачић, Нада Николић, Станко Лугоња и Љиљана Милојевић.