NOVOSTI, HANOVER

Sveta Liturgija u Hanoveru – Nedelja 4. po Duhovima

Na dan spomena prepodobne mati Anastasije Srpske, majke Svetoga Save zaštitnika i pokrovitelja parohije u Hanoveru, a u četvrtu nedelju po Duhovima, Svetu Liturgiju služio je protojerej-stavrofor Branislav Čortanovački.

Svojim pojanjem ovu duhovnu radost uveličao je crkveni hor pod rukovodstvom gospođe Jelene Agbabe Milosavljević, pevnicom je rukovodio protojerej-stavrofor Milan Pejić, a verni narod ispovedao je protonamesnik Aleksandar Perković.

Poučivši prisutne parohijane na temu nepokolebive vere koju je projavio Kapetan u odeljku koji se čita toga dana (Mt 8, 5-13), otac Branislav je pozvao verne da u sledeću nedelju kada slavimo Svete apostole Petra i Pavla održimo mali narodni sabor pred kraj školske godine. Toga dana planirano je da se podele diplome deci koja su pohađala „Srpsku školu“ pri hramu Sv. Save u Hanoveru i da se zablagodari Bogu za kraj školske godine.

Nakon Svete Liturgije narod se skromno poslužio u crkvenoj sali, nadajući se da ove mere koje su na snazi uskoro budu ublažene, i da rasterećenije, i još u većem broju, proslavljamo ime Gospodnje.

Vest preuzeta sa sajta CO Hanover: https://orthodoxekirche.com/