АУГЗБУРГ, АУДИО, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Светом архијерејском Литургијом прослављена слава храма у Аугзбургу

У 17. недељу по Педесетници, на празник Светог Стефана и Свете Јелене-Јелисавете Штиљановић, у цркви у Аугзбургу прослављена је храмовна слава.

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Епископ Диселдорфа и Немачке Г. Григорије уз саслужење протојереја-ставрофора Милорада Јовановића, пароха у Фрајбургу, јереја Ненада Живковића, пароха у Аугзбургу и ђакона Дејана Ристића.

Као и до сада, држећи се важећих хигијенских мера, верни народ окупио се на Свету Литургију по чијем завршетку се владика Григорије обратио сабраној Цркви говорећи о прочитаном Еванђељу, односно о правди и милости Божијој, као и о Светом Стефану Штиљановићу

Будући да су околности пандемије и ове године онемогућиле окупљање на трпезу љубави, кумови овогодишње славе, породице Васиљевић, Гаврић, Јеремић и Панић, потрудили су се у сарадњи са Црквеном општином да присутнима једним скромним даром учине радост. Жеља је и нада да се тим даром благослов овог празника и цркве Св. Стефана и Јелене излије у домове парохијана.

И за најмлађе су припремљени пригодни пакетићи које је деци са радошћу поделио Владика Григорије.

Након резања славских знамења изабрани су кумови за наредну храмовну славу: Лазар Божић, Милан Чеко, Живица Јевтић, Синиша Маринковић и Небојша Новаковић са породицама.

Богослужењу је присуствовао уважени господин Георгиос Влантис, председавајући АЦК Бајерн.

Беседу преносимо у целости у аудио формату: