АУДИО, ДИСЕЛДОРФ, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Света архијерејска Литургија и рукоположење на празник Светих апостола Петра и Павла – Диселдорф

У недељу 12.07.2020. на празник Светих апостола Петра и Павла у порти диселдорфског саборног храма служена је Света Литургија. У присуству мноштва верног народа Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ Диселдорфа и Немачке Господин Григорије уз саслужење протојереја-ставрофора Неђе Јањића, пароха келнског, протојереја-ставрофора Данила Радмиловића, пароха диселдорфског, протојереја Небојше Ракића, пароха диселдорфског, јереја Драгана Чолаковића, јереја Миленка Бакмаза, пароха штутгартског, протођакона Александра Секулића и ђакона Александра Дебељака.

Овом приликом верни народ има је прилику да види и молитвено учествује у чину рукоположења протођакона Александра Секулића у свештеника. Отац Александар постављен је за пароха диселдорфске парохије.

У празничној беседи на Свето Јеванђеље Епископ Григорије осврнуо се на предстојећи чин и нагласио да за рукоположење кандидата у свештенослужитеља основни критеријум јесте вера у Христа Васкрслога. И да ће нас све Христос једног дана као и Петра питати – љубиш ли Ме? Свештеник, какав год био као створење Божије и какав год имао темперамент, треба да буде смирен духом и кротак срцем. Он треба да љуби људе по лику Христовом. И када се људи нас одричу и када нас не воле и када нас не прихватају, ми морамо, ми не смемо, да се одричемо њих, ми морамо њих да волимо. Љубити другог није само реч него заповест.

Аудио запис беседе Владике Григорија достављамо у прилогу: